31 Resepi Ramadhan

Sempena bulan Ramadhan ini, Hawa nak sedekah beberapa resepi masakan yang Hawa masak di rumah. Alhamdulillah.. bertemu kita lagi dengan Ramadhan tahun 2018 ni. Rasa bersyukur dengan nikmat kesihatan dan umur yang ALLAH kurniakan. Resepi Ramadhan ni, sangat mudah disediakan dan sedap. Orang yang tak berapa mahir masak pun boleh masak guna resepi yang Hawa…

PRU14 – Negeri Sembilan Kehilangan Tok Mat

10 Mei 2018 – PRU14 – Negeri Sembilan kehilangan Tok Mat. Keputusan PRU14 berpihak kepada pembangkang dengan kemenangan besar. Tahniah rakyat Malaysia kerana anda berjaya membawa Malaysia untuk melalui satu transformasi dengan tampuk kepimpinan yang baru. Apapun keputusan, rakyat Malaysia sudah pun memilih. Tapiiii… secara peribadi, Hawa sangat terkilan dengan kehilangan Tok Mat pada PRU14…

Didik Anak Kenal Ramadhan

Hanya beberapa hari je lagi kita akan bertemu dengan Ramadhan 1439H, bulan yang sangat istimewa bagi umat Islam seluruh dunia. Bagaimana persiapan kita untuk didik anak kenal Ramadhan? Sudahkah kita membuat persiapan dari segi fizikal dan mental??  Masih belum terlambat untuk bercerita tentang Ramadhan dan ibadah puasa pada anak-anak kita. Berceritalah pada anak-anak bagi membangkitkan…

6 Langkah Tambah Duit Untung

6 Langkah Tambah Duit Untung. Sebelum ni, Hawa ada share 10 Langkah Simpan Duit Untung bagi peniaga online. Siapa peniaga online, WAJIB buat tau.. Hari ini, Hawa nak share langkah-langkah untuk tambah duit untung tersebut supaya akaun M2U Savers-i anda semua beranak-pinak. Sedikit demi sedikit, lama-lama jadi bukit! 6 Langkah Tambah Duit Untung Langkah 1 Langkah…

10 Langkah Simpan Duit Untung

10 Langkah Simpan Duit Untung. Hawa yakin, ramai individu yang berniaga di alam maya mahupun secara konvensional tapi belum jumpa tips simpan duit dengan berkesan. Ok, sila jujur. Berapa banyak wang simpanan yang telah berjaya korang simpan sejak mula berniaga? RM1,000? RM10? RM250? RM30,000? Bagi yang berjaya menyimpan segala untung runcit, komisyen dan juga bonus Shaklee.…